Csütörtökön egyes csapatok az FIA-hoz fordultak. Szerintük a Ferrari trükközik. Az olasz csapat hivatalosan is megerősítette, hogy a 2023-as Forma-1-es bahreini előszezoni teszten az SF-23-on látott furcsa jelenség nem egy szándékos aero trükk.

Az F1 szezon előtti teszt napjain az újdonságokra éhes szurkolók, újságírók az első szokatlan jelenséget látva farkast kiáltanak. Ezt talán már megszoktuk.

Nem volt ez másképp a 2023-as szezon előtti tesztje alatt sem. Mivel az új 2023-as Forma-1-es autók egyik legérdekesebb megoldása, az oldaldobozok melletti S-csatornák a Ferrarin jelentek meg, az olasz csapat körüli felhajtással kiegészülve biztosítható volt, hogy mindenki árgus szemekkel figyeli majd az SF-23-at.

Nem meglepő, hogy nagy felhajtás övezte azt, hogy a Ferrari orrkúpja deformálódott az egyenesekben, egy potenciális aero-trükköt sejtve a jelenség mögött. A Ferrari azonban nagyon gyorsan leszögezte, hogy erről szó sincs. Az első ütközőzónát takaró borítás nem szándékosan horpadt be nagy sebességnél. Gyorsan meg is szüntették egy orrkúpcsere után. A Ferrari egyelőre nem tudott pontos magyarázatot adni arra, hogy mitől horpadt be a borítás.