A Ferrari ötletes megoldással rukkolt elő új autóján. A hírek szerint egyes riválisok ennek kapcsán máris felvették a kapcsolatot az FIA-val.

A Ferrari riválisai újszerű trükköt szúrtak ki a maranelloi csapat múlt heti bemutatóján. A vörösök ugyan sötétítéssel igyekeztek elrejteni, ám így is kiderült, hogy autójuk oldalsó két – levélbedobót idéző – légbeömlő nyílása alatt, a fekete részen egy függőleges rést nyitottak meg. Mindez akár egyfajta hűtőnyílás is lehetne, ám úgy tudni, ennél többről van szó.

A függőleges nyílást a csapat egy, a borítás alatt húzódó csatornán keresztül összekötötte az oldaldoboz tetején, a kádas mélyedés mellett,
a glória hátsó bekötési pontjánál elhelyezett kivezető nyílással. Ezzel tulajdonképpen egy S-csatornát hozott létre. Ilyen megoldás a korábbi autóknál az orron tűnt fel, ám azt a 2022-es új szabályokkal betiltották.

Az oldaldobozokban kialakított S-csatorna újszerű megoldás. Elsősorban a légáramlatok rendezését segíti. Az orrban elhelyezett S-csatornák az orrkúp csúcsán kialakított rés segítségével lényegében kiszívták az autó alól az áramlatokat, és azokat az orr tetejére irányították. A mostani megoldás hasonló célt szolgálhat. Az olasz lap kiemelte, a speciális S-csatornát a költségvetési plafon korlátozásai mellett nem lesz könnyű csak úgy átvenniük a többieknek, hiszen azzal a borítás alatt több dolgot is át kéne alakítaniuk, például a hűtőrendszert.