Max Verstappen-é volt a leggyorsabb kört a 2023-as szezont megelőző bahreini tesztek első napján. A holland szerint ez csak annyit jelent, hogy ezen a pályán jól működik az autó.

Max Verstappen ennél jobb kezdetről nem is álmodhatott volna. A holland volt a leggyorsabb, de Fernando Alonso szolgáltatta a meglepetést. A spanyol pilóta csak pár ezredmásodperccel maradt le a hollandtól. A zökkenőmentes napot követően tehát elégedetten nyilatkozott. Azt megjegyezte, hogy hiába volt jó a mai etap, mivel idén csak egyetlen pályán tudnak tesztelni. Ez nem jelenti azt, hogy már most hátradőlhetnek:

„Jó volt, de a tavalyi autóból indultunk ki. Szóval nem meglepő. Tavaly több időnk volt alkalmazkodni az autóhoz, megérteni, mit kell vele kezdeni. Persze, mivel már onnan van tapasztalatunk, mindenkinek könnyebb volt újra alkalmazkodni. Jó látni, hogy hova jutott az autó az első évhez képest. Más a viselkedése, a gumik miatt is, erre jó volt ez a nap. Próbáltunk a tavaly látott hibákon dolgozni, de ez még csak egy pálya. Sok verseny van a naptárban, ahol teljesen más dolgokat várunk az autótól. Az autó jól megy és most ez a legfontosabb.”- árulta el Max Verstappen.