A csapatok és a pilóták három napos teszten vesznek részt Bahreinben. Charles Leclerc azt mondja, a Ferrari még nem mutatta meg igazi erejét, de szerinte senki sem.

A 2023-as előszezoni tesztre elég kevés idő jutott. Mindössze három nap áll a csapatok rendelkezésére. Nincs vesztegetni való idejük. Jövőhétvégén már rajtol a 2023-as szezon. Az első nap a regnáló világbajnoké, Max Verstappené volt. A holland pilóta délelőtt és délután is nagyon gyors volt. Idejét senki nem tudott jobbat autózni.

Carlos Sainz volt az, aki a második nap délelőttjén állította fel az új mércét. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt tanácsolta az F1-ben lévő istállóknak, hogy senki se takargassa erejét. Leclerc azonban nem ért egyet ezzel az értékeléssel. Elárulta, hogy a Ferrari még nem adott bele mindent, de többen így tesznek.

„Szerintem boldogok lehetünk, mert az adatok egyeznek azzal, amit a gyárban láthattunk. Ez fontos. Szóval az volt a fő célunk, hogy megpróbáljuk különböző forgatókönyvekbe és különböző konfigurációkba állítani az autót. Most már a beállításokra fogunk koncentrálni. Megpróbálunk egy kicsivel több teljesítményt kihozni az autóból. Nyilván nem adtuk bele mindent, mert ez csak egy teszt. Fontos, hogy magunkra koncentráljunk. Itt egyetlen egy csapat sem mutatja meg igazán mire képes. Nem tudjuk ki, hol tart. Mennyi van az autójukban. Ezért csak magunkra koncentrálunk. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni ebből a három napból, hogy készen állhassunk a következő hétvégére.”- árulta el Charles Leclerc.