George Russell 69 kört teljesített. A brit pilóta ülhetett elsőként a Mercedesbe. Russell és Toto Wolff szerint is megoldották a 2022-es fő problémájukat.

Tavaly a csapat nagy része megoldást keresett a „delfinezés” jelenségétől. A Mercedes szenvedett ettől a legjobban. Russell ülhetett elsőként az idei W14-es versenygépbe. A brit pilóta 69 kört tett meg a délelőtti teszt során. Toto Wolff szerint az autó nem pattogott.

George visszajelzései is pozitívak voltak, alapvetően nagyon elégedett volt az autóval. Úgy tűnik, hogy megfelelően lett kiegyensúlyozva. Nincs pattogás, ami jó hír, eltekintve a hátsó egyenes végi nagyobb bukfenctől. Ez mindenképp egy jó kiindulási pont. Rengeteg adatot gyűjtünk, ez a fontos most.”- árulta el Toto Wolff a RacingNews365.com-nak. Andrew Shovlin szerint az autó sokkal nyugodtabb, mint elődje:

Kövesd velünk élőben a bahreini teszt második napját.

„Jól kezdtük a tesztelést. Az autó hibátlanul teljesített a teszt elejétől a végéig. Ez lehetővé tette, hogy teljesítsük azt a programot, akit szerettünk volna. Mindig eltart néhány napig, hogy megértsünk egy új autót. Most egyszerű forgatókönyvről van szó. Tudjuk hol kell javítanunk az autónk. Az egyensúly még nem tökéletes. Az autó sokkal nyugodtabb, stabilabb, mint a W13-as.