A Mercedes csütörtökön még problémamentesen teljesített. Pénteken és szombaton már nem ment minden zökkenőmentesen. Lewis Hamilton úgy véli, hogy az elmúlt évek autóiban előforduló egyensúlyproblémák egy része a W14-ben is jelen van.

Lewis Hamilton az utolsó tesztnapon a második helyen zárt. Három tizedet kapott Sergio Perez-től. Lewis Hamilton számára nem volt könnyű az utolsó edzés.A Mercedes W14 nagyon elég „idegesen” viselkedett a kanyarokban és az időmérős szimulációk alatt. A brit pilóta végül a lágyabb C3 és C4 keverékeken találta meg a tempót. Hamilton a nehézségek ellenére jókedvű volt. Elismerte, hogy a W13-as egyensúlyproblémái is jelen vannak a W14-esben.

„A tavalyi autónak volt egyensúlyproblémája. Ez idén is jelen van, de dolgozunk rajta. Nagyon büszke vagyok a csapat minden tagjára. Továbbra is pozitívak maradtak. Még a nehéz év ellenére is. Az autó már nem pattog. Szóval, ez óriási lépés számunkra. Még mindig vannak olyan dolgok, amin dolgozunk kell.”- árulta el Lewis Hamilton a RacingNews365.com-nak.