Magyar idő szerint 13:15-kor folytatódott a teszt harmadik napja. A csapatoknak négy óra 15 perce volt arra, hogy a lehető legtöbb kört megtegyék és megoldják az esetleges problémákat.

Sainz ment ki  elsőként a pályára. Bottas lehet nem lesz ilyen szerencsés? Az Alfa Romeo tájékoztatása szerint keményen dolgoztak azon, hogy megoldják a délelőtti műszaki probléma okát. Nem lehetett tudni, hogy Bottas folytathatja-e a tesztelést. Közben Norris és Magnussen is már kidugta az orrát a garázsból.

Frederic Vasseur egyelőre Ferrari-főnökként sem veszítette el a humorérzékét. Délelőtt megkérdezték az F1 TV adásában, hogy szerinte hol állnak az erősorrendben. A francia csapatfőnök annyit válaszolt, hogy „biztosan a top 10-ben vagyunk” a csapatok között. Most újra próbálkoztak nála, miután megdicsérték, hogy „igaza lett”, de sokkal többet nem lehetett kihúzni belőle: „Dolgozunk, és ha megvan az alap, akkor ott vagyunk, ha nem, akkor nem”. Reméljük, szezon közben sem fog megváltozni Vasseur!

Perez megfutotta a maga szombati legjobbját. Feljött a harmadik helyre Leclerc és Russell mögé. 1:31,714-es ideje szűk hét tizeddel marad el a monacói legjobbjától. Viszont a mexikói Red Bulljára a C3-as keverékű gumit szerelték fel, míg a Ferrarin a C4-es abroncsok voltak fent délelőtt.

Egy órával a délutáni teszt kezdete után Bottas a pályára gurult. Úgy festett, a csapat megoldotta a délelőtti leállást okozó műszaki problémát. Közben néhány csapat már átlépte a 100 kört szombaton. A Mercedes 105-nél, az AlphaTauri 104-nél járt. A közösségi oldalon találtunk egy videót Russell és Leclerc csatájáról. Íme:

A versenyzők listáján Perez átvette a vezetést a körszámot illetően De Vriestől. A mexikói pilóta már 89-nél járt. A holland viszont csak a délelőtti etapban teljesített 87-et. Hamilton alatt megint igencsak izgága volt a Mercedes a kigyorsításokon. Az imént a 8-as kanyarban volt egy kisebb momentuma a hétszeres világbajnok. Tegnap a hőséget okolta a Mercedes az egyensúllyal kapcsolatos problémákért, most viszont már lassan lemenőben van a nap Bahreinben.

Hamilton a 4-es kanyarnál hibázott, Alonso pedig az első körével a hetedik pozícióba jött fel. A következő percek meglehetősen nyugodt mederben teltek, csak Albon, Alonso, Magnussen és Tsunoda volt kint a pályán. Érdekes összehasonlításra adott esélyt az, hogy a második mért körét Alonso és Sainz szinte egyszerre teljesítette, azonos gumikkal.

A Red Bullra is felkerültek a C4-es gumik, Perez viszont csak az idejét javította meg, a helyezését nem. Az utolsó szektorban ugyanis utolérte Sainz Ferrariját. Kár érte. Jó lett volna látni egy kvázi időmérős próbálkozást az RB19-essel. Pár perccel később Hamilton vette át a vezetést. 1:30,781-es időt repesztett, két és fél tizedet adott a Ferrariknak! Hamilton nem sokáig állt az élen. Perez 1:30,616-os idővel az élre állt, ráadásul a mexikói Red Bull-ján csak a C4-es gumik voltak fent. Az első igazi időmérős próbálkozással egyből első helyen az RB19-es.

Kezdett időmérős hangulat lenni. Hamilton újra nekifutott és javított is, de 48 ezreddel elmaradt Perez idejétől. Az élboly mögött is folyamatosak a javulások, Tsunoda például bejött ötödiknek a C4-es gumin, Magnussen pedig nyolcadiknak. A köridők javultak. Bottas például a hatodik helyre hozza be az Alfa Romeo-t, egy másodperc volt a hátránya Perez-hez képest. Jön az utolsó fél óra. Az érdemi részből már csak negyed óra van hátra. A teszt utolsó délutánját Sergio Perez nyerte. Hamilton lett a második, Bottas pedig a harmadik helyre hozta be az Alfa Romeo-t.

Eredmény: