George Russell, a Mercedes pilótája szerint egyelőre elérhetetlen távolságban van tőlük a Red Bull. Szerinte nem valószínű, hogy a szezon elején legyőzhetik az osztrák csapatot.

Az idei év sok kérdése közül az egyik az, hogy a Mercedes idén is szenvedni fog-e. Képes lesz-e visszatérni az élmezőnybe a Red Bull és a Ferrari ellenfeleként. A tavalyi év tolsó negyedében, amikor a Red Bull és a Ferrari már rég leállította a fejlesztéseit. A Mercedes az utolsó fejlesztési csomagjával sikeresen növelte a W13 leszorítóerejét,

A teszten viszont felemás képet kaptunk a Mercedesről. A W14 nem delfinezik, de nem bizonyult kezesbáránynak sem. Russell szerint nincsenek rossz helyzetben. Az idei gondokat könnyebb lesz megoldaniuk, mint a tavalyiakat. Viszont még nincsenek a Red Bull szintjén. A brit szerint az erőviszonyban a második helyen állhatnak.

„A kanyarbemeneti sebességen javítottunk. Láttátok a belső kamerás felvételeket. Nektek is egyértelmű, még szenvedünk az autó egyensúlyával. Ezt a problémát azonban könnyebb lesz orvosolni, mint a tavalyit. Bár egyelőre hátráltat ez a tényező, úgy érzem, hogy sikerült megtennünk egy lépést a jó irányba. Ahhoz képest, hol voltunk tavaly, a dolgok zökkenőmentesen mennek. Jó az autó megbízhatósága. Egyértelmű, hogy még van javítanivalónk, de szerintem ott tartunk, ahol arra tavaly a szezon után számítottunk. Hiszek abban, hogy előbb-utóbb olyan autónk lesz, amellyel felvehetjük velük a harcot. De nem a jövő héten Bahreinben. A Red Bull nagyon erős és stabil, Max kiváló formában van, szóval szerintem elég meredek lenne azt gondolni, hogy legyőzhetjük őket. Viszont miért is ne érhetnénk utol őket a szezon alatt?”- árulta el George Russell.