Charles Leclerc azt mondta, hogy a Ferrari még nem találja meg a megfelelő beállításokat. Pedig a Ferrari alaptempója úgy tűnik, hogy megvan.

A Ferrari probléma nélkül teljesítette a bahreini tesztelést. Összesen 417 kört teljesítettek. Chalres Leclerc és Carlos Sainz mind a három nap az első ötben zárt. Igaz, a teszt során rengetek a csapatok közötti különbség. Lehet, hogy egyes csapatok több üzemanyaggal futnak. A motorüzemmód is eltérő lehet. Leclerc szerint a Ferrari idén erősebb lesz az egyenesekben. Igaz, ennek az ára is megvan. Ha erősebb a Ferrari erősebb lesz az egyenesekben, akkor a kanyarokban lehet lassabb. A monacói pilóta elárulta, hogy a Ferrari továbbra is keményen dolgozik.

„Azt hiszem, hogy az autó idén megváltoztatta a karakterisztikáját. Arra számítok, hogy egy kicsit gyorsabbak leszünk az egyenesekben, talán egy kicsit jobban küzdünk a kanyarokban. A három nap alatt nagyon sokat dolgoztunk, hogy megtaláljuk az autó legjobb beállításait. Talán még mindig van jobb beállítás is.”- árulta el Charles Leclerc.