Valteri Bottas, az Alfa Romeo pilótája úgy véli, hogy az autója kezelése és a versenygépbe vetett bizalma legalább ötven százalékkal jobb, mint tavaly.

Bottas a harmadik tesztnapot a harmadik helyen zárta. Összesen 131 kört teljesített. Az Alfa Romeo viszont nem ment zökkenőmentesen. Szombat délelőtt megállt Bottas alatt az autó. Az Alfa Romeo szóvivője az F1Hírek.com-nak megerősítette, hogy a probléma a Ferrari hajtóművéből eredt. Igaz, további vizsgálatokra lesz még szükség. Bottas vissza tudott térni a pályára, majd a nap végén beszámolt a napjáról.

„Volt néhány problémánk, de ez a tesztelés része. Az autóval kapcsolatban nagyon pozitív érzéseim vannak. Mint minden tesztelés alatt, nehéz megmondani, hogy hol tartunk. Úgy tűnik, hogy többé-kevésbé elértük a célunk. Volt egy problémánk és le kellett állítanom az autót. A hiba lehet a tápegységben volt. A csapat még keresi a hiba okát. Sok időt a bokszban töltöttünk, de így is rengeteg kör áll a nevünk mellett. Sokkal, de sokkal jobbak vagyunk, mint tavaly ilyenkor. Úgy gondolom, hogy jól felkészültünk. Amennyire csak lehet felkészültünk a három nap alatt. Úgy érzem, hogy csapatként feljebb léptünk az autó minőségét tekintve, és eddig kevesebb problémánk volt. Az autó jobban érzi magát, mint tavaly.”- árulta el Valtteri Bottas.