A Red Bull a szezon előtti teszteken megbízhatónak és gyorsnak bizonyult. A Ferrari viszont nem aggódik a riválisok jó formája miatt. Frederic Vasseur csapatfőnök úgy véli, hogy a csapat „összességében elégedett” lehet a Bahreinben elvégzett teszttel.

Egyértelmű, hogy a Red Bull és Max Verstappen az elsőszámú favoritja a 2023-as szezonnak. A teszteken az RB19 megbízható volt. Igaz, a második tesztnapon akadt egy kisebb problémájuk. Verstappen autójából szivárgott az olaj. Mégis a Red Bull és a holland nagyon gyorsnak tűnt. Charles Leclerc elismerte, hogy a Ferrarinak lesz még dolga. Frederic Vasseur csapatfőnök azt mondta, hogy „összességében elégedettek” a bahreini tesztel.

„Összességében úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elvégzett teszttel. Szerintem az autó teljesítménye is rendben van. Nem ismerjük a többiek üzemanyag szintjét. Így a tesztről torz képest is kaphatunk. A legfontosabb az volt, hogy minden beállítást megvizsgáljunk. „Az önbizalom mindig relatív. Nem tudjuk, hogy mit csináltak a többiek. Csak a versenyhétvégén tudjuk meg, hol állunk. A megbízhatósággal minden rendben volt. Sok kört meg tudtunk tenni. Tudjuk, hogy mit kell még ellenőrizni az autón. Ami a mi teljesítményünket illeti. Az első versenyhétvégén fogjuk már tudni, hol tartunk.”- árulta el Frederic Vasseur.