Carlos Sainz úgy véli, hogy a Ferrari a szezon előrehaladtával közelebb tud majd kerülni a Red Bull sebességéhez. A spanyol reméli, hogy fel tudják venni a versenyt a Red Bull-al az egyenesben is.

A három napos tesztek alatt úgy tűnik, hogy a Red Bull előnyben van a többiekhez képest. A három nap alatt többször az élen végeztek. A teszteken viszont nem kapunk tiszta képet. Ennek ellenére minden jel arra utal, hogy a Red Bull teljesítménye jobb, mint a Ferrarié vagy a Mercedesé. Max Verstappen, amikkor autóba ült, az élen végzett. A Ferrari azonban úgy tűnt, nem volt túlságosan lemaradva. Charles Leclerc és Sainz szombaton az első öt között végzett. Az olasz csapat bízik abban, hogy képesek lesznek felvenni a versenyt a Red Bull-al.

„Nem tudjuk hol tartunk, mert nem ismerjük a többiek mootormódját. Ez az idei autók evolúciójának egy része. Megpróbálunk a Red Bull-hoz közelebb kerülni. Remélem, hogy közelebb lehetünk. Gyorsabbak leszünk, vagy ugyanolyan gyorsak leszünk-e egyenesekben, mint ők az? Nem tudjuk. Sokkal jobban megértenem az autót.”- árulta el Calros Sainz.