A Spanyol Nagydíj helyszínének nyomvonala idén megváltozik. A Circuit de Barcelona-Catalunya egy sajtóközlemény keretében tudatta, hogy a 2023-as futamon egy régi-új vonalvezetéshez térnek majd vissza. A pálya utolsó sikánját veszik ki.

A barcelonai helyszín már 1991 óra az F1 naptárában szerepel. Az utolsó szektorban még két gyors jobbos kapott helyet a kör lezárásaként.
2007-re azonban változtattak ezen. Bekerült egy sikán az utolsó kanyar elé. Ez eléggé megtörte a szektor ritmusát. Lassította a versenyzőket is.

Az elmúlt években pedig rengeteg kritikát kapott. Sokan azt mondták, hogy vissza kéne térni a korábbi kialakításhoz. Élvezeti szempontból sem elhanyagolható, hogy két gyors jobbossal fordulnak rá a célegyenesre, ezzel még komolyabb tempót elérve ott. A téli szünetben a spanyol szervezők fontolóra vették a nyomvonal megváltoztatását. Hivatalosan is megszületett a döntés erről. A 2023-as szezontól ismét a sikán nélküli nyomvonalon versenyezhet majd a mezőny.

A június legelején megrendezésre kerülő viadal esetében ehhez viszont némi változtatásra is szükség van. A nagyobb tempó miatt nagyobb a kockázat is, így ennek megfelelően új Tecpro-falak kerülnek kihelyezésre az utolsó két kanyar bukóterében. A barcelonai aszfaltcsík mindkét eltérő kialakítása homologizálva lett az FIA által, ami azt jelenti, hogy ezek után az adott bajnokság promótere döntheti majd el, hogy a sikános vagy a sikán nélküli változatot preferálja inkább. A 2023-as szezonban viszont biztosan a sikán nélkül fog versenyezni az F1 mezőnye. A pálya hivatalos hossza 4657 méterre módosul. Adta hírül a PlanetF1