Kevin Magnussen elismerte, hogy ha Mick Mick Schumachernek jó napja volt, magas szinten teljesített. De voltak rossz napjai is. A dán pilóta reméli, hogy új Haas-csapattársa, Nico Hulkenberg „következetesebb lesz”.

Magnussen tavaly meglepetésszerűen tért vissza a Forma-1-es rajtrácsra. A dán pilóta meghálálta a bizalmat. A 2022-es szezonban ő vitte a hátán az amerikai csapatot. A csapat legtöbb pontját ő szerezte. Sőt, egy pole-t is összehozott. Mick Schumacher 23 futamból csak két alkalommal szerzett pontot. Nem tudott a top tízbe kerülni. Magnussen elismeri, hogy a Haasnak „következetesebb” versenyzőre volt szüksége.

„Mick gyors volt tavaly. Mikor jó napja volt, magas szinten teljesített. Természetesen voltak olyan napjai, amelyek nem voltak jók. Biztos vagyok benne, hogy Mick javult volna, ha kapott volna még egy évet. Remélhetőleg Nico következetesebb lesz. Nico-t mindig is teszteltem. Ő is magas és egyenletesen teljesített. Szóval abban reménykedem, hogy tudjuk egymást támogatni.”- árulta el Kevin Magnussen.

A Haasnak két versenyzőre van szüksége a pontszerzéshez. Az előző idényben Magnussen 25 pontot szerzett. Schumacher pedig csak 12 pontot. Ha a német pilóta szerzett volna 25 pontot, akkor 50 egységgel zárt volna a Haas. Ezzel a hatodik helyen zártak volna 2023-ban. Sokkal több pénzt kapott volna a csapat is.