A bahreini teszten azt láthattuk, hogy a Ferrarinak ismét problémái vannak a gumiabroncsokkal. Úgy tűnt, hogy az idei autó is eszi a gumikat. Egyes hírek szerint a túlzott üzemanyagmennyiség okozta ezt a jelenséget.

Tavaly a Ferrari egy körön gyors volt, de a versenytempójuk nem volt olyan jó, mint a Red Bull-é. Már tavaly is sokat küszködtek az abroncsok kopásával. A Red Bull látszólag sokkal jobban teljesített. Úgy tűnt, hogy a Ferrari a 2023-as tesztek alatt is gyorsan elkoptatta az abroncsait. A La Gazzetta dello Sport azonban arról számol be, hogy a Ferrari túlzott gumikopását a túlzott üzemanyagszint okozta.

A hír arról számol be, hogy a Ferrari versenyszimulációit a tényleges versenytáv teljesítéséhez szükséges üzemanyag-terheléssel végezték. Ez megmagyarázná a gyors gumikopást. A tesztek alatt és után nehéz megmondani, hogy ki, milyen erős autót épített az új szezonra. A csapat teljesítőképességét kell értékelni, ami a Ferrari esetében egy kicsit aggodalomra adhat okot. Vasárnap meglátjuk mire lesz képes a Ferrari a többiekkel szemben. Lehet, hogy megtankolt autóval nehéz helyzetben lesznek?