Lewis Hamilton szerződése a 2023-as Forma-1 végén lejár. Számos kérdésre kell választ adni. Állítja Damon Hill. Az ex versenyző szerint oka van annak, hogy még nem jelentettek be semmit.

Hamilton és Mercedes-csapata a Forma-1 új kampányára készül. A csapat és a pilóta abban reménykedik, hogy idén harcba szállhatnak a világbajnoki címért. Hamilton idén harcba akar szállni a nyolcadik világbajnoki címért. Vajon mi a célja 2024-re? Folytatni akarja a Mercedesszel?

A hétszeres világbajnok a második legjobban fizetett pilóta az F1-es rajtrácson. Hill azon töpreng, vajon a Mercedes továbbra is ugyanazt a fizetést akarja-a adni Hamilton-nak. Ha igen, akkor pontosan mi az oka annak, hogy Hamilton a 2023-as F1-es szezon után sem szeretne visszavonulni.

„Lewis már 38 éves. Talán még gyorsabb is, mint valaha. A pilótáknak már nem olyan megterhelő ezeket az autókat vezetni. Így talán még 40 felet tis versenyezhet, ha megvan erre a motiváció. Fernando Alonso ennek élő bizonyítéka. A kérdés az, hogy mi tartja itt? Csak a nyolcadik cím megszerzéséről van szó? Ha megszerzi, akkor visszavonul? Vagy azért marad, mert szeretne még versenyezni? Szerintem Lewis nem azért van az F1-ben, hogy körözzön a pályán vagy dobogós helyezéseket gyűjtsön. Bármi is az oka, Hamilton szerződése a szezon végén lejár. Nagyon várom már a döntését. Bár ő és a Mercedes is hónapok óta mondogatják, hogy folytatni szeretnék a közös munkát. Már csak pár nap van az első versenyig és még semmit nem jelentettek be. Felveti a kérdést, hogy miért? Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy megnézi, mennyire versenyképes a Mercedes, mielőtt új szerződést kötne. Ha nem lesz versenyképes az autó, akkor Lewis nem írja alá a szerződést? Vagy a csapat nem akar neki ennyi fizetést adni? Lewis nem olcsó. Sokat ad a Mercedesnek, de sokba is kerül nekik. George Russellben van egy fiatal pilótájuk, aki képes lehet címet adni a megfelelő autóban. Szerintem Lewison és a Mercedesen kívül senki sem tudja a választ ezekre a kérdésekre. Egy biztos. Ez egy kritikus pillanat Lewis és a Mercedes számára.”- árulta el Damon Hill.