Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója dicsérte a Red Bull sikeres bahreini tesztelését. Elárulta, hogy mi a különbség az RB18 és az RB19 között.

A tesztek után úgy tűnik, hogy a Red Bull ott kezdi a 2023-as Forma-1-es szezont, ahol abbahagyta. Max Verstappen és Sergio Perez is lélegzetelállító tempót mutatott be az RB19-ben.

Perez a leggyorsabb kört teljesítette a teszt utolsó napján. Bár a leglágyabb keverékű abroncsokon. Minden jel arra utal, hogy a mexikói pilóta okkal otthonosabban érzi magát az idei autóban. Helmut Marko úgy véli, hogy találtak egy „megoldást”, amely lehetővé teszi, hogy az autó mindkét versenyző számára megfeleljen.

„Perez problémáit perspektívába kell helyeznie. Az elmúlt szezonban volt egy olyan autónk, melyet Checo az év elején nagyon jól tudott kezelni. A fejlesztések után egyre elégedettebb lett az autóval. Max szeret nagyon élesen kanyarodni. Sergio kicsit másképp vezet. Ő inkább a kevésbé drámaian vezethető autókat szereti. Idén azonban úgy tűnik, sikerült egy olyan megoldást találnunk, amellyel mindkét pilóta a saját tulajdonságait használhatja.” mondta az osztrák tanácsadó a Sky Sports Germanynek.

Helmut Marko elégedett volt a teszt során elért munkával. Még annak ellenére is, hogy Max Verstappen munkáját egy kis olajszivárgás hátráltatta. Jóslásokba nem kívánt belemenni. A jó munka ellenére is óvatosságra intett.”Nagyon elégedettek vagyunk a teszten látottakkal. Csak egy kisebb probléma volt. Nem tudjuk, hol állunk. Nem tudjuk, ki mennyi üzemanyaggal volt kint a pályán. Ha a többiek nehezebb autóval köröztek, akkor az idők nem reálisok. A tesztnapok azonban azt mutatták, hogy megbízhatóak vagyunk és gyorsak. Ez optimálissá tesz bennünket.”- zárta Halmut Marko.