Lance Stroll a bahreini teszt előtt kerékpárbalesetet szenvedett. Részleteket akkor nem árultak el. Most azonban egyre több részlet derül ki a balesetről.

Az Aston Martin csapata titokban tartotta Lance Stroll balesetének körülményeit. Nem szerettek volna részleteket elárulni a kanadai balesetéről. A csapatfőnök kijelentette, hogy Stroll balesete magánügy.

Stroll nem ülhetett autóba a bahreini tesztelésen. Felipe Drugovich, a csapat tesztpilótája kapott lehetőséget. Ha Stroll nem tudná vállalni a szezonnyitó futamot, akkor Felipe Drugovich helyettesíthetné. Amikor Aston Martin-t az incidensről kérdezték, de nem akartak erről nyilatkozni. A baleset részletei kezdenek napvilágot látni.

Egyes spanyol források arról tájékoztatták az F1Hírek.com oldalt, hogy az incidens a malagai Mijasban történt. A forrás azt állítja, hogy Stroll a benalmadenai Xanit Kórházban is járt. Majd a Clinica Dexeusba utazott, ahol Xavier Mir doktor kezelte. Ő a MotoGP versenyzők kedvelt sebésze. A hír arról is beszámol, hogy Stroll a jobb kezén és a csuklóján sérült meg. Feltételezések szerint egy kisebb műtét miatt lehet ki kell hagynia az első két futamot is. Az F1Hírek megkereste az Aston Martin-t. A csapat viszont azt közölte, hogy időben nyilvánosságra hozzák az új fejleményeket.