Az AlphaTauri főnöke, Franz Tost reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a Red Bull esetleg el akarja adni AlphaTaurit. Mi vár az olasz csapatra?

Az AlphaTauri főnöke, Franz Tost szerint nincs alapja azoknak a pletykáknak, amelyek szerint a Red Bull eladná az AlphaTauri-t. Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítójának októberi halálát követően felmerült, hogy a Red Bull szélesebb csoportja eladhatja az AlphaTaurit.

A szezon előtti tesztek alatt olyan pletyka keringett, miszerint a csapatnak két lehetősége van: Faenzából Angliába költözik, vagy eladják egy olyan befektetőnek, aki csatlakozni szeretne az F1-hez.

Franz Tost cáfolta ezeket a híreket. Szerinte ez csak egy szokásos pletyka. Mateschitz halálát követően szerepkörét három új vezérigazgatóra osztották. Oliver Mintzlaff vette át a vállalati projektek és befektetések irányítását. Az F1 pedig az ő hatáskörébe került. Az AlphaTauri egy közleményt adott ki, melyben elutasította azokat a pletykákat, miszerint tárgyalásokat folytatnak az RB Leipzig volt labdarúgó-vezérigazgatójával.

„Volt néhány találkozóm Oliver Mintzlaffal. Megerősítette, hogy a részvényesek nem adják el a Scuderia AlphaTaurit. A Red Bull a jövőben is támogatni fogja a csapatot. Ezeknek a pletykáknak nincs alapja. A csapatnak a szezonkezdetre kell koncentrálnia. Jobban kell teljesítenünk, mint tavaly. „- áll a közleményben.

AlphaTauri a 2022-ben a kilencedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot. Az idei évnek Yuki Tsunoda-val és az újonc Nyck de Vries-el versenyzőpárossal vágnak majd neki, miután Pierre Gasly az Alpine istállóhoz szerződött.