Fernando Alonso a 2023-as F1-es szezon előtt szerződött az Aston Martin csapatához. A csapatfőnök, Mike Krack nem hajlandó összehasonlítani a spanyolt Sebastian Vettel-el.

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke szerint „tisztességtelen” lenne összehasonlítani Fernando Alonso és Sebastian Vettel munkastílusát.

Alonso a 2023-as F1-es szezon előtt ismerkedett meg új csapatával. A spanyol pilóta sokakat lenyűgözött az AMR23 volánja mellett tett köreivel. Jó munkát végzett a szezon előtti teszteken.
A kétszeres bajnok több évre szóló szerződéssel csatlakozott a csapathoz a visszavonuló Vettel helyére. Krack elismeri, hogy a párosban megvan a hasonlóság, de an néhány lényeges különbség is.

„Nagyon-nagyon nehéz összehasonlítani őket. Mind a ketten nagyon gyorsak. Mind a ketten nyertek bajnoki címet, de az egyikük spanyol, a másikuk német. Szerintem nehéz őket összehasonlítani. Mindkettőjüknek megvan a maga kommunikációs módja. Mindkettőjüknek megvan a maga módja a csapattal való kapcsolattartásnak, és szerintem igazságtalan azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik. Mind a ketten nagyszerű bajnokok.”- mondta Krack a médiának, köztük az F1Hírek-nek.