Az F1 2023-as szezonja még el sem kezdődött. A száguldó cirkusz még csak a bahreini teszteken van túl. Lando Norris már most úgy érzi, hogy Oscar Piastri nagyon más karakter, mint elődje, a beszédes Daniel Ricciardo volt.

Oscar Piastri a tesztelés előtt jegyezte meg, hogy eddig nem sok tippet kapott rutinos csapattársától. Nem is kért tőle tanácsot. Kevés időt töltöttek még együtt. Volt pár marketingesemény és „összefutottak” a gyárban a felkészülési időszak alatt.

Az F1 már túl van a szezon előtti teszteken. Norris és Piastri először dolgozhatott együtt „éles helyzetben”. Norris véleményét ezt követően természetesen gyorsan kikérték a fiatal márkatársról, aki érzése szerint pont ellentéte elődjének.

„Oscar vagy 10-11 évvel fiatalabb Danielnél, de csendes. Ő szerintem most egy kicsit az ellentéte Danielnek. Legalábbis jelenleg. Persze ez lesz az első éve a Forma–1-ben, szóval nagy nyomás nehezedik rá. A Forma–1-es debütálás mindig egy nagy pillanat egy versenyző életében, szóval számára is az lesz. Úgy érzem, most úgy beszélek, mintha valami szuper tapasztalt versenyző lennék. Most azt hiszem éppen az ötödik évem taposom az F1-ben. De biztos, hogy Oscar számára nagyon-nagy pillanat lesz ez, és már várja. Oscar egy kedves srác, eddig jól kijövünk egymással, szóval én már nagyon várom, hogy együtt dolgozzunk. A teszten jó munkát végzett a csapat számára. Jó köröket futott és jó visszajelzéseket adott a csapatnak”- árulta el Lando Norris a RacingNews365-nek.