Úgy tűnt, hogy a Ferrari a második erő. Legalábbis a tesztek alapján így tűnt. Frederic Vasseur bízik benne, hogy Bahreinben változhatnak a dolgok.

Múlt héten csütörtöktől péntekig tesztelhetett a mezőny Bahreinben. Úgy tűnt, hogy a Red Bull nagyon jó formában van és mindenki előtt jár. Max Verstappen és Sergio Pérez a három napból kettőt megnyert. A Ferrari a második erőnek tűnt. Talán egy lépéssel megelőzték a Mercedest.
A Ferrari új főnöke, Frederic Vasseur szerint a Forma-1-es szezonnyitó Bahreini Nagydíj „teljesen más történet” lesz, mint a szezon előtti tesztelés.

Vasseur januárban vette át a Scuderia irányítását. úgy véli, hogy a versenyhétvége teljesen más lesz, mint a tesztelés. A bahreini tesztek egész délelőtt, délután és estig tartottak. A Ferrari legjobb idejét 55 Celsius fokos aszfalt hőmérsékleten érték el. Hétvégén az időmérő és a futam rajtja is 16:00 órakor kezdődik. Vasseur úgy véli, hogy nem szabad a tesztet összekeverni a futammal.

„Szem előtt kell tartani, az az, hogy a verseny teljesen más lesz, mint amit a teszten csináltunk. Charles legjobb körét 55 fokos aszfalt hőmérsékleten teljesítette. A verseny ( helyi idő szerint) hatkor kezd. Az időmérő is. Így teljesen más körülmények között fog zajlani. Ami a teszten az csak teszt. Ne keverjük össze a szezonnyitóval. Szerintem jó munkát végeztünk. Szinte mindent megvizsgáltunk az autón. A hosszú etapokra koncentráltunk. A fejlesztések jól működtek.”- árulta el Frederic Vasseur.