Lewis Hamilton úgy érzi, hogy a Mercedes még nincs a Ferrari szintjén. A hétszeres világbajnok tisztában van azzal, hogy a Mercedes a 2023-as idény elején is küszködni fog.

Toto Wolff szerint az Aston Martin a második erő a Forma-1-ben a 2023-as tesztek után. Igaz, hogy a szombati tesztnapon a brit csapat egy roppant intenzív versenyszimulációt tudott teljesíteni, ami alapján az AMR23 remekül bánik a gumikkal és akár a Mercedesre is veszélyesek lehetnek.

Ez nem jó hír Lewis Hamilton-nak, aki idén szeretné megszerezni a nyolcadik világbajnoki címét. Úgy tűnik, hogy most is le kell mondania az elsőbbségről. Még nem tudja a Mercedes, hogy hol tartanak.

„Lesz pár dolog, amit ki kell egyengetnünk. Továbbra sem tökéletes az autó és egyelőre nem tudjuk hozni a Red Bull tempóját. Talán még a Ferrari szintjén sem vagyunk. A pattogás megszűnt és vannak elemek, amik jól működnek. Az autó általánosságban véve megbízható. Volt egy probléma, akkor megállt, de összességében nincs baj vele.”- árulta el Lewis Hamilton.