Két korábbi bajnok megkérdőjelezte Lewis Hamilton elkötelezettségét a Mercedes mellett. A brit világbajnok minden pletykát megcáfolt. Ő kitart a német csapat mellett.

Lewis Hamilton visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint 2023 végén távozhat a Mercedestől. A hétszeres világbajnok szerződése az Ezüstnyilakkal az idei év végén jár le. A hétszeres bajnok tavaly egy futamot sem tudott nyerni. Damon Hill és Jenson Button szerint Hamilton azért nem írta még alá az új szerződését, mert megvárja, hogyan teljesít a 2023-as Mercedes. Hamilton azonban cáfolta a róla szóló híreket. Kijelentette, hogy teljesen elkötelezett a Mercedes mellett.

„Végső soron az emberek tények nélkül keltenek pletykákat.”- mondta Hamilton a médiának, köztük az F1Hírek-nek is, amikor Hill és Button megjegyzéseiről kérdezték. „13 éves korom óta vagyok a Mercedesnél. Tavaly nehéz évünk volt. De még mindig itt vagyok. Akár nehéz évünk lesz idén, akár nem, továbbra is itt leszek. Én egy harcos vagyok. Csapatként harcolunk. Szeretem a kihívást. Olyan megoldásokat kell találunk, amivel megoldhatjuk a problémákat. Próbálom továbbra is elhinni, hogy vagyok olyan helyekre is elhelyezni az autót, ahová talán mások nem képesek. Szeretem ezt a kihívást. Természetesen szeretném, ha egy nagyszerű autóval kezdhetnénk a szezont. Nincs semmi kifogás a szerződésemben. Mindig is nagyon-nagyon nyugodt voltam. Majd alá fogjuk írni, ha erre készen állunk. Remek kapcsolatom van Totóval és a Mercedesszel. Teljes mértékben támogatjuk egymást, és nagyon izgatott vagyok a folytatás miatt. Nagyon büszke vagyok a munkára, amit a pályán és azon kívül végzünk.”- árulta el Lewis Hamilton.