Lando Norris védelmébe vette a Mclaren-t a hétvégi Bahreini Nagydíj előtt. Kitart amellett, hogy a csapat nem olyan rossz, mint ahogy azt sokan elhitették és látták a 2023-as Forma-1-es szezon előtti teszt során.

A McLaren kínlódni fog a 2023-as szezon elején. A tesztek alatt nem volt meg a tempója. NAgyon úgy tűnt, hogy az autó nehezen kezelhető. A gyenge szereplés abból fakadt, hogy lemaradtak a 2023-as fejlesztésekkel. Nem sikerült elérniük a kitűzött célokat. 2022-ben az ötödik helyre esett a konstruktőri bajnokságban.

Norris az ötödik szezonját kezdi meg a csapatnál. Bevallotta, hogy csalódott volt a csapat rossz felkészülése miatt. Bízik abban, hogy a csapat gyorsan kilábal a problémákból. Szerinte a Mclaren gondjait túlértékelték. Csütörtökön Bahreinben a Sky Sports F1-nek nyilatkozva a következőket mondta:

„Ha találsz valamit, akkor elindulsz némileg abba az irányba, és mi is találtunk valamit vagy lehet, hogy nem fedeztünk fel annyi ösvényt, mint kellett volna, s aztán mire a helyes útra tértünk, már túl késő volt. Ez ilyen egyszerű. Úgyhogy harcolunk a többi csapat ellen, s optimisták vagyunk, szeretnénk visszaküzdeni magunkat az élistállók közé. Egyszerűen frusztráló, hogy kicsit későn leltünk rá az irányra, de ennyi az egész. Előfordul az ilyesmi, minden csapattal megesik időnként. Nem hiszem, hogy olyan borzalmas helyzetben lennénk. Talán nem vagyunk annyira erősek, mint lenni akarunk, de nem is vagyunk annyira rosszak, mint arra egyesek számítanak. Nem akarok túl korán beszélni, mert első körben csak látni akarjuk, hogy hogyan is teljesítünk, de úton van néhány jó újításunk, már várom őket. Van egy tervünk, amit végre kell hajtanunk és biztosra mennünk, hogy ezek megfelelő módon működnek, de hosszú szezon áll előttünk, úgyhogy már várom a későbbi részét. Ötletem sincs, hogyan fogunk teljesíteni. Úgy érzem, nem vagyunk az élcsapatok szintjén, de remélhetőleg néhány pontért harcba szállhatunk, úgyhogy ez a célunk erre a hétvégére. Izgatott vagyok, hogy újra versenyzünk, szerintem ez a lényeg. Mindig jó a teszten visszaülni az autóba, de az igazi élvezet ezen a hétvégén jön vissza az időmérővel és a futammal.”-árulta el Lando Norris a csütörtöki sajtónapon. Szavait a PlanetF1 idézte.