Sergio Perez szeretne nyitottabb lapokkal játszani. A mexikói pilóta elmondta, hogy Max Verstappennek is fair módon kell viselkednie a pályán, különben….”

A 2022-es szezonban történteket már mindenki ismeri. A monacói időmérőn szándékosan ütközött. Ezzel megakadályozva Verstappent abban, hogy javítani tudjon az idején. Brazil Nagydíjon pedig Verstappen nem engedte maga elé Perez-t. A mexikói pilótának szüksége lett volna az extra pontokra.

Csapaton belül elvileg megbeszélték a történteket, és a pilóták is rendezték a nézeteltérést. Érdekes lesz látni, hogy mi lesz, ha újra csapatutasításra kerül majd sor. Mit tesz majd Verstappen vagy Perez? Hogyan fognak rá reagálni? Perez a hétvégi Bahreini Nagydíj előtt azonban egyértelműen fogalmazott A mexikói pilóta elmondta, hogy nem lesz csapatjátékos, csak akkor, ha Verstappen is fair lapokkal játszik.

„Fontos, hogy mindig csapatként dolgozzunk, és ha azt látom, hogy nem kapom meg a támogatást, amikor szükségem van rá, akkor én sem fogom megadni. Ez egyértelmű, de én nem számítok ilyen gondokra. Nagyon meglepett, hogy Verstappen nem tartotta be a csapatutasítást. Nem tudom, mi történt, főleg azok után, amit érte tettem. Nem hiszem, hogy értem az okait. Ha két bajnoki címe van, az nekem köszönhető.”- mondta Sergio Perez a Racingnews365.com oldalnak.