A Ferrari egy új hátsó szárny megoldást választott, amivel akadtak gondjaik. Nem kizárt, hogy az olasz csapat ezért is volt hátrányban a bahreini szabadedzéseken.

A Ferrari nem fog kitartani egy új hátsó szárny mellett. A tavalyi bajnokság második helyezettje kipróbált egy új hátsó szárnyat. Charles Leclerc autójára került fel az első edzésen. A felvételeken is láthattuk, hogy az új szárny jobbra, balra mozgott. Ez kétségeket vetett fel. Lehet nem annyira stabil, amennyire szükséges lenne. Frederic Vasseur csapatfőnök megerősítette, hogy a Ferrari nem veti be az új hátsó szárnyat.

„Ez egy olyan próba volt, amelyet a múlt héten nem tudtunk elvégezni. Délelőtt kipróbáltuk, de láthattuk, nem volt túl pozitív hatással az autóra. Ezt a szárnyat nem fogjuk használni Bahreinben. Hamarosan viszont visszatér.”- árulta el a Ferrari csapatfőnöke. Carlos Sainz nem teljesített túl jól a pénteki napon. Az első edzésen megforgott. Szerencséjére nagy bukótér volt a pálya ezen részén. Így autót nem tört.