Fernando Alonso a leggyorsabb időt érte el a bahreini második szabadedzésen. Max Verstappen idejénél is jobbat autózott. A kétszeres bajnok szerint csak idő kérdése és az Aston Martin az élen harcol majd.

Fernando Alonso óvatosan nyilatkozott az Aston Martin esélyeiről. Nem kizárt, hogy a brit csapat lesz a Red Bull kihívója a 2023-as szezonban.

A kvalifikációs szimulációk során Alonso 0,169 másodperccel volt gyorsabb Max Verstappennél. Három kört teljesített az időmérős szimuláció előtt. A holland Red Bull pilótája csak kettőt. Az edzés alatt Alonso és Verstappen is teljesítette a versenyszimulációt, ami alatt ismét Alonso bizonyult jobbnak. A spanyol pilóta üdvözölte az Aston Martin fejlődését és előre lépést. Nem részletezte a hétvégével kapcsolatos reményeit.

„Tettünk egy lépést a helyes irányba. Az autó még mindig jól érzi magát. Még várunk kell. Majd meglátjuk. Ma nem koncentráltunk az időkre. Kevés dolgot még javítottunk az autón. A beállításokat próbálgattuk. Még korán vagyunk. Még sok minden változhat. Megpróbáljuk megerősíteni a csapatot minden területen. Érdekes folyamat lesz. Szerintem a csapat nagyon sokat tanult. Esélyek? Nézzük meg az első pár versenyt. Jelenleg ez egy jó teszt. Szerintem Lawrence-nek mindenről van ilyen elképzelése, amit csinál. Szerintem nem vall kudarcot semmiben. Szerintem csak idő kérdése, és az Aston Martin az élen harcol majd. De még hosszú az út.”- árulta el Fernando Alonso.