Carlos Sainz úgy gondolja, hogy ha a Ferrari rosszul is kezdené a 2023-as évet, akkor sem kell egyből lemondani a világbajnoki címről. Ha meg is nyernék az első pár futamot, attól nem lesznek bajnokok.

Tavaly a Ferrari kettős győzelemmel kezdte a 2022-es szezont. Charles Leclerc megnyerte a Bahrein Nagydíjat. Carlos Sainz a második helyen végzett. Leclerc az első három futamból kettőt megnyert. Verstappen kétszer is kiesett. A szezon előrehaladtával azonban a Ferrari egészen változatos okokra visszavezethetően veszítette el a bajnoki csatát a sport történelmének egyik legdominánsabb szezonját teljesítő Red Bull és Max Verstappen ellen. Ha figyelembe vesszük azt is, hogy milyen kiváló tesztet teljesített a múlt héten a Red Bull, egyértelművé válik, hogy ők a 2023-as szezon első versenyének favoritjai. Carlos Sainz leszögezte, hogy nem kell pánikolnia a Ferrarinak, ha ki is kapnak az első versenyeken.

„Tavaly mindenki megtanulta, hogy attól még, hogy megnyered az első pár futamot, nem leszel világbajnok. Akkor sem vesznek el a világbajnoki esélyeid, ha mindkét autód kiesik. Tudjuk, mi a vége ennek a történetnek. Akármi történik az első versenyen, higgadtnak kell maradnunk, tartanunk kell magunkat a fejlesztési tervünkhöz, mert lesz még további 22 futam. Nem tudjuk, hogy ki mennyire tudta elrejteni az utolsó 2-3 tizedet. Az F1-ben ezek a számok számítanak. Nem tudom, hogy ebben a 2-3 tizedben hogyan oszlik el a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és az Aston Martin. Szerintem nem titok, hogy valószínűleg a Red Bull a legerősebb egyelőre.”- árulta el Carlos Sainz.