Lewis Hamilton az első edzésnapját követően elég vészjósló nyilatkozatot tett. A Mercedes pilótája úgy érzi, hogy a csapat most rossz úton jár. Talán rosszabb helyzetben vannak, mint tavaly. Van-e ‘B’ autó? Ezt is baromságnak nevezte.

A múlt heti tesztek után nem lehetett megmondani, hogy mire képes a Mercedes. Most egy héttel később elmondható, Hamilton és George Russell is nehézkes első napon van túl Bahreinben. A pénteki edzések után sem tűntek túlságosan erősnek. A második edzésen Hamilton csak a 10. helyen zárt. Russell csak a 11. helyet szerezte meg. Úgy tűnik, hogy nincs meg a kellő tempójuk. A nap végén a brit világbajnok sem volt túl pozitív.

„Most kiderült, hogy messze vagyunk. A teszten talán már sejtettük ezt, de tényleg komoly a különbség. Azt gondoltam, a Ferrari a második. A hosszú etapokon viszont mi elég közel vagyunk hozzájuk. Hosszú etapokon az Aston Martin lehet a második. Mi valahol a harmadik és negyedik hely környékén vagyunk. Szóval vagy ott vagyunk, ahol tavaly, vagy talán még kicsit annál is rosszabb helyzetben. Egyszerűen rossz úton járunk. Szóval muszáj lesz keményen dolgozunk a folytatásban is. Egyenesbe kell jönnünk. Jelenleg azonban messze vagyunk a legjobbaktól.”- árulta el Lewis Hamilton. Van-e ‘B’ autója a Mercedesnek? Hamilton szerint ez egy „baromság”. Cáfolta ezeket a pletykákat.

„Láttam, hogy sokan egy B-tervről beszéltek. Nincs B-tervünk! Ez teljes baromság. A költségvetési limit idejében élünk. Ahhoz, hogy teljesen átépíts egy autót, vissza kell menned az alapokhoz, nekünk pedig nincs erre időnk az idény során. Ez tehát nincsen tervben.”- zárta a hétszeres bajnok.