Lewis Hamilton és az FIA ismét összetűzésbe kerülhet az ékszergyártási tilalom miatt. A Mercedes nem tudta megerősíteni azt a hírt, miszerint Hamilton nem hord ékszert a Bahrein Nagydíj versenyhétvégéjén.

A tavalyi szezontól kezdve minden csapatnak egy ellenőrző lapot kell benyújtania az FIA-nak. Ezen a lapon nyilatkozni kell arról, hogy a pilóták eltávolították-e magukról az észkereket. A versenyhétvége alatt tilos hordani nyakláncot, gyűrűt stb.

Hamilton eleinte, hogy nem tartja be ezt a szabályt. A brit pilóta több ékszerrel felszerelkezve érkezett meg a sajtótájékoztatón. A piercingjét is csak azért vette le, hogy a begyulladt orra helyrejöjjön. Úgy tűnik, hogy Hamilton és az FIA közötti huzavona folytatódik.

„A Mercedes-AMG Petronas Forma-1-es csapat nem erősítette meg, hogy pilótájuk, Lewis Hamilton betartja az ékszer viselésre vonatkozó szabályt.”- olvasható az FIA műszaki átvételi dokumentumában.

„A szabály 2005-ben lépett életbe. Azt hiszem, mindannyian viseltünk ékszereket egész Forma-1-es pályafutásunk során. A múltban ez nem volt probléma. Nincs arra okunk, hogy most ebből problémát csináljunk.”- mondta tavaly Lewis Hamilton.