Magyar idő szerint 12:30 perckor kezdetét vette a harmadik szabadedzés Bahreinben. A pénteki napon az Aston Martin pilótája, Fernando Alonso autózta a legjobb időt, ami rengeteg találgatásra adott okot. Szombaton viszont már kiderül, mennyi valóságalapja van a szabadedzés eredményeknek.

28 fokos a levegő, 41 fokos az aszfalt, de viszonylag erős, 10 km/h feletti északi szél fújt Szahírban. Várhatóan mindegyik mutató jócskán csökkenni fog az időmérőre. Az első másfél percben csak Lando Norris hajtott a pályára a lágyakon, a bokszkijáratnál csinált egy rajtpróbát is. Rajta kívül mindenki kivárt.

Norris az első körében hibázott. Ennek köszönhetően az ideje elég rossz lett. 1:34,633-as időt autózott elsőre Norris. Hülkenberg is kigurult a pályára, de gyengén kezdett. Ideje 1,5 másodperccel maradt el Noris-étól. 10 perc telt el. Két nagy csapat is a pályára gurult. A két Mercedes és a két Ferrari szinte egyszerre csatlakozott a többiekhez. Mind a két csapat a lágy abroncsokat választotta. Négyük közül Hamilton nyitott a legjobban. A brit pilóta állt az élre. Leclerc 0,066 másodperccel ment rosszabb időt, mint a Mercedes pilótája. Sainz gyors körében két kisebb hiba is csúszott. Így nem tudta átvenni a vezetést. Hamilton maradt az élen. Sainz a második helyre ugrott.

Nem kellett sokat várni az Aston Martinokra. Először Stroll vágott neki a gyors körének. A kanadai pilóta a lágy gumikkal próbálkozott, de +0.660 másodperccel elmaradt Hamilton idejétől. Közben Leclerc újabb gyors körnek vágott neki. A monacói pilóta javított idején, de maradt a harmadik helyen. A harmadik szektorban egy tizedet vesztett Leclerc.

Harmincnyolc perc volt még hátra az edzésből. A Red Bull még csak ekkor merészkedett ki a bokszból. Alonso közben gyors körön volt. A spanyol pilóta szombatra sem lassult. Át is vette a vezetést. +0.387 másodpercet adott Hamitlon-nak. Verstappen és Perez a kemény gumikon tette meg első gyors körét. Nem csoda, hogy elmaradt az idejük Alosno-étól. Verstappen az ötödik, Perez a kilencedik helyre ugrott. Hamilton közben javított idején, de maradt a második helyen.

A két Red Bull továbbra is a kemény gumikon körözött. Verstappen viszont a tapadás hiányára panaszkodott. Pedig csupán 5 körön volt túl. 25 perc telt el az edzésből. Sainz és Leclerc is hosszú percek után tért vissza a pályára, ismét lágyakon. Úgy tűnt, hogy Sainz már a versenyszimulációját futotta. Ideje 5,971 másodperccel maradt el Alonso-étól. 15 perccel a harmadik edzés vége előtt még láthattunk pár gyors kört. Stroll átvette a vezetést. Zhou pedig a második helyre ugrott előre. Az edzés végén még Russell és Hamilton is nekivágott egy-egy gyors körnek. Előbb Russell, majd Hamilton ugrott az élre.

Tíz perc volt még az edzésből Verstappen a lágy gumikon próbált idején javítani. A holland pilóta átvette a vezetést, de nem sokig tartott a Red Bull öröme. Alonso 0,005 másodperccel jobb időt autózott, mint Verstappen. Így a spanyol ugrott az élre. Az utolsó percekben Perez is javított. A harmadik helyre volt elegendő a mexikói ideje. Bő perc volt még hátra. Sainz és Leclerc is próbálkozott még egy gyors körrel. A spanyol a hetedik, a monacói csak az ötödik helyre ugrott előre. Az edzés végén már csak a rajtpróbákat láthattuk.

Eredmény:

 1.  Fernando ALONSO
 2.  Max VERSTAPPEN
 3.  Sergio PEREZ
 4. Lewis Hamilton
 5. Charles Leclerc
 6. George RUSSELL
 7. Lance STROLL
 8. Carlos SAINZ
 9. Oscar PIASTRI
 10.  Pierre GASLY
 11.  Esteban OCON
 12. Guanyu ZHOU
 13. Lando NORRIS
 14. Kevin MAGNUSSEN
 15. Nico HULKENBERG
 16.  Yuki TSUNODA
 17. Valtteri BOTTAS
 18. Logan SARGEANT
 19. Alexander ALBON
 20. Nyck DE VRIES