A Mercedes nem teljesített túl jól a pénteki első és második edzésen. Lewis Hamilton lesújtó ítéletet mondott a Mercedes reményeiről. A brit szerint egy másodpercre le vannak maradva a Red Bull-tól.

Lewis Hamilton nehezen tudta leplezni csalódottságát a pénteki szabadedzések után. A pénteki második edzés talán már a valós sorrendet mutatja. Ezt sugallják Hamilton szavai. Az F1Hírek szerint erre még pár futamot várni kell.

A Mercedes pilótái nem teljesítettek túl jó a pénteki edzéseken. Hamilton a 8. helyen zárt a lámpafényes tréningen. A brit pilóta csalódottan nyilatkozott.

„Rájöttünk, hogy nagyon messze vagyunk. Éreztük ezt már a teszteken is, de nagy a hátrányunk. Mindent megpróbálok, amit csak lehet. Megpróbálunk dolgozni rajta. A Red Bull hosszú etapjait elnézve egy másodperccel jobbak, mint mi. Szerintem hosszú távon viszont nagyon közel vagyunk a Ferrarihoz. Úgy tűnik, hogy az Aston Martin a második az erősorrendben. Mi a harmadik vagy negyedik helyen állhatunk. Tehát nagyjából ott tartunk, ahol tavaly voltunk, vagy talán egy kicsit hátrébb.”- árulta el csalódottan Lewis Hamilton.