A Ferrari pilótája a harmadik helyről indulhat a Bahrein Nagydíjon. A monacói pilóta a Q3 vége előtt kiszállt az Ferrariból. Az olasz csapat taktikázott a gumikkal. A Ferrari megspórolt egy lágy gumit a vasárnapi futamra.

Charles Leclerc azt mondta, hogy meglepődött a szombati időmérő edzésen látottakon. Nem hitte, hogy harcolhatnak a pole-ért, mivel a Ferrarinak nem ment túl jó a pénteki és a szombati szabadedzés sem. Talán sokan meglepődtek, hogy a Ferrari harcban volt az első helyért.
Úgy tűnt, hogy Leclerc hasonló tempót diktál, mint a Red Bull. A monacói úgy döntött, hogy megspórol egy lágy szett gumit.

„Nem volt semmilyen problémánk. Őszintén a teszt és a szabadedzések után meglepetés volt, hogy harcolhattunk a pole-pozícióért. Ugyanakkor észben kell tartanunk, hogy a hosszabb etapokon úgy tűnik, hogy nagyobb a lemaradásunk a Red Bullhoz képest. Szerintem jobb, hogy új gumikkal tudok majd rajtolni a harmadik helyről, mintha használt gumikkal indultam volna kicsit előrébbről. Nem tudom, hogy képes lettem volna-e megszerezni a pole-pozíciót, de biztos szoros lett volna. Sokkal közelebb vagyunk a Red Bullhoz, mint amire számítottunk eddig, ami jó hír a jövőre nézve. Majd meglátjuk, mire leszünk képesek a versenyen, de egyelőre úgy tűnik, hogy ott gyengébbek vagyunk. Nem tudom, mennyit fog változni holnap az erősorrend. Az Aston Martin nagyon erős volt, az időmérő bizonyos pontjain a Mercedes is. Így legalább izgalmas a Forma-1.”- árulta el Charles Leclerc a Racingnews365.com oldalnak.