Charles Leclerc úgy gondolja, hogy a Ferrari nem rendelkezik olyan tempóval, amivel megszerezhetnék a pole-t. A monacói szerint a hosszú etapokon is dolgozniuk kell még.

A Ferrari nem tudott az első háromba kerülni a pénteki edzésen. Leclerc a második edzésen 0,46 másodperccel volt lemaradva Fernando Alonso mögött, aki az élen végzett. Leclerc szerint az Aston Martin nem lesz olyan gyors az időmérőn, mint pénteken. Ennek ellenére úgy érzi, hogy a pole-ra nincs esélyük. A monacói pilóta a következőket mondta:

„Nem hinném, hogy meglenne hozzá a teljesítményünk. Persze még korán van. Az Aston talán most kicsit gyorsabb volt, mint amilyenek holnap lesznek, de nem tudhatjuk. Ez csak az én véleményem. Mondjuk úgy, hogy az érzés jobb, mint a teszten. Akkor az én oldalamon nagyon össze-vissza módon futtattuk az autót, és sok mindent próbáltunk ki, szóval nem vezettem sokáig úgy, ahogy szerettem volna. Ma ez változott.”- árulta el Charles Leclerc.

Természetesen a pole egy dolog. Tavaly láthattuk, hogy a versenyeken még jobb a Red Bull. A versenytempójuk messze a legjobb volt. Leclerc azt mondta, hogy a Ferrarinak még mindig van „egy kis mozgástere”. Úgy gondolja, hogy a versenytempó további figyelmet igényel.

„Itt van a legtöbb dolgunk. Még mindig nehéz megmondani, hogy a többiekben mennyi tartalék van. Meg kell várunk a vasárnapot. Részünkről van még min dolgozunk.”- zárta a monacói. Sainz úgy érezte, a Leclerchez képest ellenkező utat járt be. A spanyol pilóta a következőket mondta:

„”Egyszerűen az autó nem úgy reagál, ahogy vártam, vagy ahogyan a teszteken. Küzdök egy kicsit az egyensúllyal. Nem úgy viselkedett az autó, ahogy egy héttel ezelőtt. Remélem, hogy szombaton jobban össze tudjuk rakni. Teszteltünk néhány dolgot az autón, megpróbáltunk véglegesíteni néhány dolgot az első edzésen. Nem sikerült minden úgy, ahogy szerettük volna.”- árulta el Carlos Sainz. A két pilóta szavait a PlanetF1 idézte.