Fernando Alonso „irreálisnak” minősítette az Aston Martin szombati bahreini teljesítményét, miután ötödik helyen végzett a Bahrein Nagydíj időmérő edzésén.

Alonso és Aston Martin elég erősen teljesített a szezon előtti teszteken. A pénteki és a szombati szabadedzéseken is jól teljesített a brit istálló. Szombaton az időmérő edzésen az ötödik helyet szerzet meg. Még a Mercedes kettősét, George Russell-t és Lewis Hamilton-t is sikerült maga mögé utasítania. Alonso nem titkolta elégedettségét.

„Ez egy hihetetlen eredmény. Az autó is fantasztikus. Minden új. Szóval most van egy jó platform, amelyet a következő hetekben és a következő versenyeken fejleszthetünk. Az első ötben kezdeni az első futamban, ez egyszerűen irreális. Minden pillanatot és szabadedzést élveztünk. Túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, túl szépnek, hogy igaz legyen. De most már az időmérőn is túl vagyunk és még mindig az első ötben vagyunk. Harcban a Ferrarival és a Mercedesszel. Ez elképzelhetetlen volt nyolc hónappal ezelőtt. Az első ötben indulunk, szóval ha lehetőség adódik, nagyon-nagyon közel vagyunk a dobogóhoz.”- árulta el Fernando Alonso.