A Ferrari kicserélte Charles Leclerc SF-23-asában az energiatározót. Ezt még a Bahrein Nagydíj előtt megtették. Az olasz csapat büntetést nem kapott.

A Bahrein Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull bizonyult a legjobbnak. Az osztrák csapat kibérelte az első sort. Mögülük a két Ferrari várhatja majd a lámpák kialvását. Leclerc a Q3-ban a második körök előtt még a második helyen állt. Az utolsó percekben már nem ment ki a pályára.

Később kiderült, azért, mert meg akartak tartani egy friss szett lágy gumit a futamra. Ezt némiképp kétségbe vonta, hogy a rajt előtt egy órával kiderült, az autóban kicserélték az energiatározót. Az FIA a következőket közölte: „Ez az energiatározó egyike a két új elemnek, amelyet a 2023-as szezonban fel lehet használni és a csere megfelel a Forma-1 2023-as versenyszabályzata 28,2-es cikkelyének”. Az FIA elfogadta az elem parc fermé-szabályok alatti kicserélését, Leclerc nem fog büntetést kapni érte. A Scuderia nem műszaki okokból cserélte-e ki azt a tavalyiak után, főleg, mivel energiatározóból csak kettő használható fel pilótánként.