A Ferrari a második sorból kezdhette a 2023-as szezon első futamát. A versenyük nem alakult túl jól. A Red Bull-ok gyorsabbak voltak, de az Aston Martin is jobbnak bizonyult.

Charles Leclerc a harmadik helyről várhatta a Bahrein Nagydíj rajtját, ami nem sikerült rosszul. A monacói pilóta egy helyet javított. Sokáig a második helyen haladt. A bokszkiállása után a kemény abroncsokon tért vissza a pályára. Sergio Perez a lágy gumikon hamar le tudta őt vadászni. A monacói pilóta biztosnak tűnő harmadik helyét elvesztette, amikor a Ferrari lelassul és megállt. Leclerc csalódottan nyilatkozott. Lehet tudni, hogy mi okozta a műszaki hibát?

„Hirtelen történt. Még ki kell vizsgálnunk.”- felelete Charles Leclerc. Carlos Sainz vette át a harmadik helyet, akit pár kör után Fernando Alonso vett célba és előzte meg. Leclerc-t arról is kérdeztük, hogy mit szól az Aston Martin formájához. „Az Aston Martin gyors. ezt tudtuk. Azt is, hogy egy szinten lehet velünk. Nagyon jó a versenytempójuk. Nekünk még van hova fejlődnünk.”- árulta el csalódottan Charles Leclerc.