Az FIA télen módosított a sportszabályokon, és korlátozni kezdte a versenyzők politikai megnyilvánulásait. Lewis Hamilton-nak mégsem kellett engedélyt kérni arra, hogy szivárványos bukósisakban versenyezhessen a Bahrein Nagydíjon. Mi van akkor az új szabállyal?

Az FIA még a téli szünetben új szabályt vezetett be. A pilóták és a csapatok nem viselhetnek olyan pólókat, sisakokat, ami politikai vagy vallási témájú. Ehhez külön engedélyt kell kérni az FIA-tól. Sokáig nem lehetett tudni, hogy mit is takar ez a korlátozás. Mire vonatkozik. Kiderült, hogy pilóták továbbra is kifejthetik véleményüket az interjúk és a sajtótájékoztatók során. A tiltás pedig csak a formális eseményekre vonatkozott, mint amilyen mondjuk a rajtrács- és a pódiumceremónia.

Hamilton korlátozás kapcsán elmondta, hogy ő továbbra is ki fog állni a fontos ügyekért. Nem fogják őt elhallgattatni semmilyen szabállyal. Ennek részeként most a Bahreini Nagydíjra ismét egy szivárványos sisakkal készült, miközben a közel-keleti régióban köztudottan kényes ügynek számít az LMBTQ-közösség helyzete. Az FIA azonban, melynek saját sokszínűségi programja is van, támogatja a szivárványos logót, és csak akkor vizsgálná meg közelebbről az ügyet, ha mondjuk egy másik részvényes, például a futam promótere kezdené el reklámozni ugyanezt.