Vége a téli szünetnek. Az F1 hivatalos programja pénteken elkezdődött. Szombaton megtartották az időmérőt is. Vasárnap kerül sor a szezon első futamára, a Bahrein Nagydíjra. Milyen stratégiát választhatnak a csapatok?

Mi a leggyorsabb stratégia? Ez tulajdonképpen attól függ, hogy az egyes csapatok hogyan bánnak a gumikkal. A legjobb választásnak az tűnik, ha a csapatok a két kiállás mellett döntenek.

A Pirelli leglágyabb abroncsa – a C3 – egyértelmű teljesítményelőnnyel járhat, de hamar el is kophat. A közepes gumival több kört tehetnek meg a versenyzők, de lassabb, mint a C3, lágy gumi. A C1, kemény keverékű abroncs jó választás lehet, mivel sokkal konzisztensebb, és nincs akkora teljesítményhiánya a C2-höz képest.

Ha mindezt számításba vesszük, akkor a legjobb választás az, ha a csapatok a lágyakon rajtolnak. A Pirelli szerint az első bokszkiállás a 18. kör környékén várható. Az lenne a legjobb stratégia, ha a lágy gumikról, a keményre váltanának a csapatok. A 35. és a 42. kör között pedig megejtenék a második kiállást, ami alatt szintén a lágy gumit tennék fel az autókra.