Magyar idő szerint 16:00 órakor vette kezdetét a Bahrein Nagydíj. Az első sorból a két Red Bull vághatott neki a szezon első futamának. A két Ferrari a második sort bérelte ki.

Elindult a mezőny a gumik bemelegítésére, mielőtt nekivág az 57 körös versenynek. A rajt előtt már láthattuk, hogy ki, milyen stratégiát választott. A rajtnál Perez vesztett egy helyet. Leclerc ugrott egyet előre. Sainz maradt a negyedik. Alonso nem kezdett jól. Mindkét Mercedes megelőzte a spanyolt a rajt után. Stroll is összeért vele. Hamilton Russell mellett is elment. Bottas javított a legtöbb helyet. Hülkenberg nagyot bukott a rajtnál. A német pilóta viszont 4 helyet esett vissza.

Verstappen a negyedik körben már kezdett ellógni Leclerc-től. Eltűnt a Ferrari előnye. Leclerc-nél úgy tűnt, csak a rajtnál segített az új lágy gumi, amit a célegyenes végén el is fékezett egy kicsit. Magnussen a keményeken az utolsó helyre csúszott vissza. Stroll visszaelőzte Bottast a 8. helyért. A 11. körben Russell mögé megérkezett Alonso, akit továbbra is feltart Hamilton. Közben Norris és Cunoda is a bokszban járt. A 12. körben Hamilton kiállt a bokszba kereket cserélni. A 14. körben Leclerc is kereket cserélt. Ugyanebben a körben Sainz is megkapta a friss gumikat. Mindkét Ferrari a kemény abroncsokra váltott. A 15. kör végén Verstappen is kiállt a bokszba, aki lágy gumikat kapott. Piastri is kiállt kereket cserélni, de az ausztrál pilóta nem tudott visszatérni a pályára. Műszaki hiba miatt kiesett a versenyből.

A 16. körben megszületett az év első büntetése. Ocont 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért rosszul állt fel a rajtrácsra. Perez bokszkiállását elnyújtották. A mexikói pilóta két körrel később, a 17-ben állt ki a bokszba kereket cserélni. Perez is a lágyakat kapta. 3,5 másodperccel érkezett meg Leclerc mögé a kerékcsere után. A Mclaren nem remekelt. Piastri kiesése után Norris 11,7 másodperces kiállást hajtott végre, ezzel az utolsó helyre esett vissza.

Az Alpine amatőr hibát vétett. Ocon letöltötte volna a büntetését a bokszban, de nem várta ki a csapat az 5 másodpercet. Így ismét kapott egy 10 másodperces büntetést. A 22. körben Leclerc a kemény gumikon a második helyen volt. Perez alig tud közeledni hozzá. Még mindig 3 másodperc az előnye a mexikóival szemben. Verstappennel szemben viszont továbbra is 11 másodperc volt a lemaradása. A 24. körben Leclerc-nek jelezték, hogy a kemény abroncsok nem kopnak annyira, amire számítottak. A 26. kör elején Perez megelőzte Leclerc-t, aki visszatámadott, de végül maradt a mexikói a második helyen.

Ocon letöltötte a második büntetését, de gyorsan hajott a bokszban. Így közeledett versenyének harmadik büntetése is. Újabb 5 másodperces büntetést kapott az Alpine pilótája. A 29. körben Verstappen jelezte, hogy kezd elkopni a lágy abroncsa. A 32. körben többen kiálltak a bokszba kereket cserélni. Hamilton és Stroll, majd Sainz és Russell is egyszerre érkezett a bokszba, mindannyian keményeket kaptak. Stroll a már felmelegedett gumikon meg is előzte Russellt.

A 34. körben Leclerc is megejtette második kerékcseréjét. A monacói pilóta ismét a kemény abroncsokat kapta. Egy körrel később Perez is kiállt. A mexikói pilótának sikerült a második helyre visszatérni a pályára. Verstappen a 36. kör végén állt ki kereket cserélni. A holland pilóta autójára is felkerült a kemény keverék abroncs. A 37. körben Alonso és Hamilton talált egymásra. Alonso megelőzte a Mercedes pilótáját, aki azonnal vissza is támadt és vette vissza a negyedik helyét. A 10-es kanyarban tudott elmenni Hamilton mellett, akinek már nem volt válasza. Alonso mehet Sainz után eredt a negyedik helyért.

Dráma a 41. körben. Leclerc a harmadik helyen haladt. A Ferrari megadta magát. A monacói pilóta műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe. A 43. körben Alonso megérkezett az egyetlen talpon maradt Ferrarira, Sainz-ra. Közben a Bahrein Nagydíjon sokszorosan büntetett Ocon kiesett a versenyből. A 46. körben Alonso megelőzte Sainz-t. A spanyol pilóta már a harmadik helyen haladt.

Sainz-nak hátrafelé kell figyelnie. Tíz körrel a vége előtt úgy tűnik, a negyedik helyért lesz a legnagyobb csata Sainz és Hamilton között. Esetleg a hatodikért is Stroll és Russell között. A 49. körben Hamilton már nagyon közel volt a Ferrarihoz, de előzni nem tudott. Az 54. körben úgy tűnt, hogy a negyedik hely sorsa eldőlt. Hamilton több, mint egy másodperccel le volt maradva Sainz-tól.

A versenybírák az utolsó körökben is osztogatták a büntetést. Hülkenberg kapott egy 5 másodperces büntetést rendszeres pályaelhagyásért. Az eredmény már nem változott. Verstappen nyerte a szezonnyitó Bahrein Nagydíjat. Csapattársa, Sergio Perez lett a második. Így a Red Bull száz százalékosan kezdte a szezont. Alonso állhatott fel a pódium harmadik fokára.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull RacingLEADER
2 Sergio PEREZ Red Bull Racing
3 Fernando ALONSO Aston Martin
4 Carlos SAINZ Ferrari
5 Lewis HAMILTON Mercedes
6 Lance STROLL Aston Martin
7 George RUSSELL Mercedes
8 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
9 Pierre GASLY Alpine
10 Alexander ALBON Williams
11 Yuki TSUNODA AlphaTauri
12 Logan SARGEANT Williams
13 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team
14 Nyck DE VRIES AlphaTauri
15 Nico HULKENBERG Haas F1 Team
16 Guanyu ZHOU Alfa Romeo
17 Lando NORRIS McLaren2
18 Esteban OCON Alpine–
19 Charles LECLERC Ferrari–
20 Oscar PIASTRI McLaren