A Mercedes pilótái hatodik és hetedik helyet szerezték meg az időmérő edzésen. Toto Wolff a német csapat főnöke szerint előrébb is végezhettek volna.

Toto Wolff úgy véli, hogy a Mercedes még Fernando Alonso-t is megelőzhette volna a szombati időmérő edzésen. Ez nem sikerült. A német csapat így csalódott volt.

A tesztek és az edzések során úgy tűnt, hogy a Mercedes a a Red Bull és az Aston Martin Alonso után megszerezhetik a negyedik és ötödik helyet. Minden arra utalt, hogy Lewis Hamilton és George Russell felvehetik velük a versenyt.

A Q3 végén mindkét Mercedesnek csak egy lehetősége volt. Russell a hatodik, Hamilton a hetedik helyre érő időt autózta. Alonso is meg tudta előzni a Mercedes pilótáit. Toto Wolff úgy gondolja, hogy minimum Alonso-t verhető volna.

„Egyiküknek sem volt tiszta köre. Valószínűleg mindkét gyors körben volt még egy tized vagy egy fél, de ez nem változtatna a pozíciójukon. Mindkét autóval megelőzhettük volna Fernando-t, de nem sikerült. Itt tartunk. Egy körünk volt a Q3-ban. Négy tizedet kell találnunk, ha nyerni akarunk. Az időmérőn látott különbség nevetséges, mivel csak egy gyors körünk volt. De akkor sem ott tartunk, ahol szeretnénk. Folytatjuk a koncepció fejlesztését. Csak azt mondom, hogy elérhettünk volna jobb eredményt is. De nem így történt.”- árulta el Toto Wolff a Sky Sports F1-nek.