Nem úgy indult a szezon a Mercedes számára, ahogy szerették volna. Lewis Hamilton nem tudott lépést tartani az élmezőnnyel. Max Verstappen mögött a negyedik helyen ért célba +50.977 másodperc hátránnyal.

Lewis Hamilton elismerte, hogy a Mercedes a negyedik legjobb autó, miután a csapat 50 másodperccel intették le Max Verstappen után a Bahreini Nagydíjon. A Mercedes a hétvége nagy részében gumiromlással küszködött. Hamilton szerint a német csapat sötétben tapogatózott a hétvége folyamán. Annak ellenére, hogy jól kezdett, nem tudta felvenni a tempót Fernando Alonsoval az Aston Martinban és a két Ferrari pilótával.

„A Ferrarik ma gyorsabbak voltak nálunk. Mi vagyunk a negyedik legjobb csapat. Egy pillanatig közel tudtunk hozzájuk maradni, de aztán nem tudtuk tartani a lépést. Reggel megbeszéltük a stratégiát. Mondtam a srácoknak, hogy nem tudunk elmenni addig, mint amivel kalkuláltak, és nem is tudtunk. Rengeteg munka vár még ránk, több leszorítóerőre van szükségünk. Ahogy sikerül növelni az első és hátsó leszorítóerőnkön, fel fogjuk venni a tempót. De gratulálok Fernando-nak, nagyszerű munkát végzett, elképesztő volt látni, és az egész Aston Martin dicséretet érdemel.”- árulta el Lewis Hamilton a RacingNews365.com- nak