Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szombaton, az időmérő után odaszúrva Mick Schumacher-nek. A vasárnapi teljesítménnyel már nem volt annyira megelégedve.

A Haas a 13. és a 15. helyen végzett a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Minden bizonnyal jóval rosszabb eredmény, mint amiben a csapat reménykedett a tesztet követően. Hiába próbálkoztak Magnussen esetében alternatív stratégiával. A kemény keverékeken rajtolt. Ez sem vált be. Nico Hülkenberg sem tudott pontot szerezni. A német remek időmérős teljesítményt nyújtott szombaton. Vasárnap már elolvadt a Haas előnye a középmezőnyben, ráadásul a németnek a pályahatárok betartásával is meggyűlt a baja, amiért meg is büntették.

„Nem volt túl kifizetődő a stratégia. Tudod, ez egy olyan pozíció volt, ahol érdemes volt kipróbálni valami mást. Azt hiszem, a versenytempónk jobb volt, mint amilyet reméltünk, akárcsak a gumikopás is. Van valami pozitívum, amit biztosan el lehet vinni magunkkal. De persze nem ez volt az a hétvége, amiről álmodtunk. Megmutattuk, hogy az autóban van némi potenciál. Nagyon várjuk már a következő néhány versenyt. Szerintem csak arról van szó, hogy meg kell találnunk az autóval az ideális beállítást.”- árulta el Kevin Magnussen.