Esteban Ocon három különböző esetért kapott büntetést a Bahrein Nagydíjon. Az esetek nagyon megegyezett a 2015-ös Pastor Maldonado rekorddal.

Ocont három különböző szabályszegésért büntették meg a vasárnapi Bahrein Nagydíjon. Az első büntetést azért kapta, mert a rajtnál nem állt fel jól a rajtrácsra. A videófelvételek bizonyították, hogy Ocon jobb első gumija a rajtkő fehér vonalán volt. Ocon a 16. körben kiállt a bokszba és letöltötte a büntetést.

Az Alpine pedig friss első szárnnyal várta pilótáját. Azonban közvetlenül az öt másodperc letelte előtt kezdtek el dolgozni az autón. Ezért Ocon-ra újabb büntetés várt. A francia pilóta 10 másodperces büntetést kapott, mert nem teljesítette megfelelően az első büntetést.

„4,6 másodperc elteltével egy szerelő elkezdett dolgozni az autón” – mondták a stewardok. „Ez a szabályok megsértése, de nem elég jelentős ahhoz, hogy kizárást vonjon maga után.” Ocon a 34. körben kiszállt a boxba és letöltötte a második büntetését is. A francia pilóta gyorsabban hajtott a bokszban, mint lehetett volna. Így magkapta a harmadik büntetését is. Az Alpine pilóta 80,1 km/órás sebességgel haladt, amikor csak 80-al lehetett volna. Bokszutcai gyorshajtásért büntetést kapott. Ocon-t egy futam alatt háromszor büntették meg egy futam alatt. Ez eddig csak Pastor Maldonado-nak sikerült 2015-ben a Spanyol Nagydíjon.