Fred Vasseur meg van győződve arról, hogy a Ferrari idei autója fel tudja venni a harcot a Red Bull-al. A vasárnapi tempóhiány beállítási hibából eredt. Nem az autó alapvető tervezési hibájából.

A Ferrari csapattársai a harmadik és a negyedik helyen álltak a szahíri rajtrácson. Charles Leclerc még többre is képes volt. A monacói pilóta a futamon sokáig a második helyen haladt. Perez autójára a lágy gumik kerültek fel az első bokszkiállás után. Leclerc a keményekkel folytatta. A mexikói így simán meg tudta előzni a Ferrari pilótáját. Leclerc alatt meghibásodott a Ferrari. Így a monacói kiesett a versenyből. Carlos Sainz célba ért, de csak a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. Vasseur túlzottan nem aggódik. A Ferrari fel tudja idén venni a versenyt a Red Bull-al?

„Teljesen biztos vagyok benne. Soha nem láttam olyan autót, amely képes volt felvenni egy másik tempóját az időmérőn, de a futamon nem. Ez beállítási hiba volt. Pár dolgot változtatnunk kell. De ez egyáltalán nem koncepció kérdése. Nem hiszem, hogy ebbe az irányba kell mennünk.
Teljesen realistának kell lennünk. A helyzetünkről világos képet kell kapnunk, ha a helyzetünkön javítani akarunk. A megbízhatóság nincs azon a szinten, amelyre szükségünk lenne.”- árulta el Fred Vasseur.