Charles Leclerc nem tudta befejezni a szezonnyitó futamot. A Ferrari pilótája műszaki hiba miatt kiesett a versenyből. Azóta már kiderült, hogy mi okozta a problémát.

A Ferrari nem így akarta kezdeni a 2023-as szezont. A versenytempójuk a Red Bull-hoz képest fényévekre volt. Charles Leclerc még csak nem is látta meg a kockás zászlót. A monacói pilóta alatt megállt az autó a 39. körében.

A verseny előtt beszámoltunk arról, hogy Charles Leclerc autójában már most vezérlőegységet kellett cserélnie a Ferrarinak. Mi sem számítottunk arra, hogy a versenyen a frissen beszerelt egység is megadja magát. Viszont a többi motorkomponenssel ellentétben a vezérlőegységből és az akku csomagból is csak kettőt használhatnak fel hátrasorolásos büntetés nélkül a csapatok

Leclerc autójában mindkét vezérlő javíthatatlanná vált Bahreinben. Az év második versenyén, Szaúd-Arábiában megkaphatná az első büntetését. Az F1Hírek értesülései szerint azonban erre nem lesz szükség. A hírek szerint a Ferrari mérnökei meg tudták menteni a vasárnapi futam előtt kiszerelt egységet, viszont a versenyen szolgálatot teljesítő vezérlőt le kellett írniuk.

A korábbi sajtóértesüléseket, miszerint a bahreini huplis aszfalton az autó elektromos vezetékei hibásodtak meg, tehát nem a pályán történt emberi, hanem tervezési hibát gyanítanak a Ferrari mérnökei. Az olasz istálló számára aggasztó, hogy már a harmadik megbízhatósági hiba kerül a felszínre a komponenseknél. A Ferrari sosem tudta felrakni mindkét autójára a Bahreinre tervezett nagyon leszorítóerős, szimpla tartópilléres hátsó szárnyát. A szezon előtti teszteken a DRS-e tört el. Az első szabadedzésen pedig maga a tartópillér adta meg magát, ami miatt szokatlanul kilengett a szárny Leclerc autóján.

A szombati időmérőn az első kerék belső felén található terelőelem esett le az autóról bármilyen előjel nélkül. A három meghibásodás ugyanarra az okra vezethető vissza. A Ferrari nagy hangsúlyt fektetett az autó súlyának csökkentésére. Úgy tűnt, hogy a huplis bahreini aszfalt túl nagy erőhatásokat fejtett ki a pehelysúlyú elemekre.