David Sanchez, a Ferrari aerodinamikai vezetője a pletykák szerint lemondott a Scuderiánál betöltött szerepéről. A szakembert jobb állásajánlatot kaphatott.

A francia szakember 2012 óta a Ferrari csapatnál dolgozik. Sokáig a csapat aerodinamikai osztályán dolgozott. 2022-ben és 2023-ban az F1-75-ös és SF-23-as aerodinamikai koncepcióját felügyelő szerepet kapta. Egyes hírek szerint azonnali felmondást nyújtott be és kényszer szabadságra ment. Egyes hírek szerint már pár hónapja döntött jövőjéről.

Sanchez a Ferrari egyik kulcsfigurája volt Mattia Binotto csapatfőnöki hivatali ideje alatt. Több hírportál is arról számolt be, hogy egy brit székhelyű csapat érdeklődött a szolgáltatásai iránt. A Formu1a.uno úgy véli, hogy a Mclaren is megkereste a francia szakembert. Sanchez 2005-ben a Renault-nál kezdte az F1-es karrierjét, majd 2007 és 2012 között a McLarennél dolgozott, ahol többek között az ő nevéhez fűződött a híres F-csatorna. Azután, hogy 2012-ben csatlakozott a Ferrarihoz, 2016-ban már a csapat vezető aerodinamikusa volt, majd Simone Resta távozása után 2019-től a Ferrari főtervezője lett a technikai igazgató Mattia Binotto alatt, így kulcsszerepe volt a 2022-es F1-75 és a 2023-as SF-23 tervezésében is. Sanchez a hosszú felmentési ideje lejárta után egy brit csapatnál vállalhat állást. Vasseur azonban nem szólt bele Sanchez távozásába. A főtervező már a szezon kezdete előtt meghozhatta a döntését. A hírt a PlanetF1 szakoldal adta tudtunkra.