Mick Schumacher a hétvégén a Mercedes bokszában volt. A német csapat tartalékos pilótájaként folytatja karrierjét azután, hogy a Haas nem hosszabbította meg a szerződését. A hétszeres bajnok fia a lehető leggyorsabban szeretne visszatérni az F1 rajtrácsára.

Mick Schumacher két évet a Haas-nál versenyzett. Az amerikai csapat úgy döntött, hogy helyére tapasztaltabb pilótát szerződtet. Nico Hülkenberg érkezett honfitársa helyére. Toto Wolff gyorsan leszerződtette az ifjú Schumacher-t. A Mercedes tartalékosaként folytathatta karrierjét. De két év versenyzés után milyen érzés lehetett Schumacher-nek a bokszból végig nézni a szezonnyitót? Erre így válaszolt:

„Bizonyos szempontból nagyszerű érzés számomra, mert nyilvánvalóan egy olyan csapatból jöttem a Mercedeshez, akinek az autóját nehéz volt vezetni. Most szimulátorozhatok, ami elég közel van a valósághoz. Majdnem olyan, mint a valóság. Nagyon jó érzés volt átélni. A szimulátorban is kipróbálhattam pár dolgot. Abból, amit a pilóták mondanak, nincs messze a valóságtól. Ott ültem és csak néztem a többieket. Én is be akartam ülni az autóba.”- árulta el mosolyogva Mick Schumacher.”Nem tudom, mit hoz a jövő. Úgy értem erről még nehéz bármit is mondani. Otthon érzem magam a Mercedesnél. Mindenképpen meg kell néznem, milyen lehetőségeim vannak a következő szezonra. Ahogy telik a szezon, sok minden ki fog derülni.”- zárta Mick Schumacher.

.