Charles Leclerc nem tudta befejezni a Bahrein Nagydíjat. A találgatások szerint akkumulátor vagy egy kábelezési hiba okozhatta a problémát. Marc Gene szerint a Ferrari motorja adhatta meg magát.

Charles Leclerc kijelentette, hogy szeretne a bajnoki címért harcba szállni. Ehelyett az első futam már nullázott és 25 ponttal le van maradva Max Verstappen-től.

A monacói pilóta a harmadik helyről rajtolhatott a Bahrein Nagydíjon. A futam 41-körében fel kellett adnia a futamot. Találgatások szerint a Ferrari akkumulátora vagy egy kábelezési okozhatta a problémát. A Ferrari teljes körű vizsgálatot indított.

Alas Gene elismerte, hogy az ötszörös nagydíj-győztes visszavonulását belsőégésű motorproblémája okozta. Nem pedig egy egyszerű kábelezési probléma, ahogyan azt feltételezték.

„Az akkumulátorokat kicseréltük, de úgy tűnik, hogy a hiba a belső égésű motorból származik.”- mondta Marc Gene. Arra a kérdésre, hogy a Ferrari miért változtatott a nagydíj előtt, azt mondta: „Láttunk valamit, bizonyos számokat. De egészen biztosak vagyunk, nem volt köze ahhoz, mit cseréltünk ki, sokkal inkább elővigyázatosságból történt az a csere, és egészen biztosak vagyunk abban, hogy semmi köze a Charles-lal történthez.”- árulta el Marc Gene.